Results 1 to 7 of 7

Thread: Shifting Sprites

  1. #1
    Master Sorcerer 0kt0b3r's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    2,988

    Default Shifting Sprites

    My Growscan was going crazy today when I went to grab it from one of my treasure last worlds. I was using it to locate the treasure piles to get map fragments, and just left it overnight. When I went to grab it this morning to see how many gems I had on my farm world, it started doing this as soon as I entered the world.



    Sorry for potato quality, but my screen recorder hasn't been working here recently.
    IGN: Peryton


    Level: 91
    HQ: CAVES
    Discord: Peryton#3621
    Guild: Caves

    Joined Growtopia: July 22, 2013
    Joined forums: August 7, 2013



  2. #2
    Lesser Wizard dramabomb's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    THE USA WHERE ELSE
    Posts
    445

    Default

    Well that certainly something...? Maybe it’s like the crown u made from the demons crystal idk what it was called but when u respawned a bunch of jumbled items would appear as backgrounds
    Also did something affect the water it’s weird too
    After like a year I figured out where this was. I’m an idoit

    I have nothing else for this area!

  3. #3
    Master Sorcerer Recreate's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Raiding Area 51
    Posts
    2,676

    Default

    Congrats now your growscan turned into a Blue Gem Lock, oh wait, now its a Dirt.
    🏿 🏿 🏿 🏿 🏿 🏿 🏿 🏿
    🏿 🏿 🏿 🏿 🏿 🏿 🏿 🏿
    🏿 🏿 🏽 🏽 🏽 🏽 🏿 🏿
    🏽 🏽 🏽 🏽 🏽 🏽 🏽 🏽
    🏽 ⬜ ⬛ 🏽 🏽 ⬛ ⬜ 🏽
    🏽 🏽 🏽 🏿 🏿 🏽 🏽 🏽
    🏽 🏽 🏿 🏽 🏽 🏿 🏽 🏽
    🏽 🏽 🏿 🏿 🏿 🏿 🏽 🏽

  4. #4
    Forum Guardian Nostos's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    S.E.A.
    Posts
    467

    Default

    I'll forward this to the team so they can check the issue.
    On the other hand, have you tried re-installing the game?

  5. #5
    Master Sorcerer 0kt0b3r's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    2,988

    Default

    Quote Originally Posted by Nostos View Post
    I'll forward this to the team so they can check the issue.
    On the other hand, have you tried re-installing the game?
    I broke the Growscan and it returned to my inventory just like normal, and when I placed it back down again it seemed to fix it, so I don't think it was anything game breaking. It just reminded me of the glitch back in the Summer Clash with the glove, so I was worried at first. It didn't help that the sprites it was shifting through were all Summerfest items haha
    IGN: Peryton


    Level: 91
    HQ: CAVES
    Discord: Peryton#3621
    Guild: Caves

    Joined Growtopia: July 22, 2013
    Joined forums: August 7, 2013



  6. #6
    Lesser Wizard dramabomb's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    THE USA WHERE ELSE
    Posts
    445

    Default

    And that’s the end of that
    After like a year I figured out where this was. I’m an idoit

    I have nothing else for this area!

  7. #7
    Master Sorcerer NotTheCat's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    In my room, Multitasking.
    Posts
    2,866

    Default

    Geez... I did't expect anyone to see my post of hypothesis on this bug.
    Quote Originally Posted by Locked View Post
    I think the developers had made a mistake while trying to print out the animation changing between to sprites, the calculation is probably wrong.

    Here is the picture if you convert page 11 tiles pages.(Growscan part)
    Attachment 211252

    The Gscan animation is intended to switch between to sprites, but instead...let me show the sequence.

    1st sprite,2,1,2,3,2,3,4,5,4,5,6,7,6,7...until the 10th sprite it sets back to the 2nd Gscan sprite and so on.

    Which means when the developers tried to like rage typing +1,-1,+1,-1,+1,-1,+1 and accidentally typed +1,-1,+2,-1,+1,-1,+2,-1,+1,-1,+2 and so on(Tracked successfully by recording and slow-mo)
    So it is just one of the developers did it wrong. Everybody does mistakes.

    Well, hope this bug will be fixed soon.

    And also thanks to FeezeeGG for the world name as a reference so I can predict the code with more proofs.
    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Recreate View Post
    Congrats now your growscan turned into a Blue Gem Lock, oh wait, now its a Dirt.
    No, it wont turn into blue gem lock, it is only the same row the Gscan on.
    And of course, it wont turn into a dirt.

    I converted the RTTEX file doesn't count as tampering right? And I also do not use it for data mining. Just for this time.
    "If something sounds too good to be true, it usually is!" - Seth, Ex-developer of Growtopia
    Wheeee~~~~ I wheeeee for no reasons so don't mind me!

    Guides

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •