Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 12 of 32

Thread: Problem with launching GrowTopia.

  1. #1

    Default Problem with launching GrowTopia.

    Actually, I'm facing some problems while launching it on Windows, whenever I attempt to launch the game using the shortcut or the Growtopia.exe, It says the game has stopped working. The Event Viewer logs are below.

    Faulting application name: Growtopia.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x5ddbd784
    Faulting module name: Growtopia.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x5ddbd784
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x000000000031130e
    Faulting process id: 0x102c
    Faulting application start time: 0x01d5bfdac943dd11
    Faulting application path: C:\Users\hidden\AppData\Local\Growtopia\Growtopia. exe
    Faulting module path: C:\Users\hidden\AppData\Local\Growtopia\Growtopia. exe
    Report Id: 08968468-hidden-11ea-8c19-00e04cc8ca95

  2. #2
    Lesser Wizard Moksej's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Somewhere alone
    Posts
    339

    Default

    Quote Originally Posted by iChiwi View Post
    Actually, I'm facing some problems while launching it on Windows, whenever I attempt to launch the game using the shortcut or the Growtopia.exe, It says the game has stopped working. The Event Viewer logs are below.
    Have you tried :
    • Running it as administrator
    • Re-installing the game.


    This might be a case. If you did those steps already, and it didn't help, try contacting support.
    Discord: Moksej#3335
    IGN: Moksej
    Join my discord server: https://discord.gg/93CXDj3

    Join us now: https://discord.gg/UhBdxvr

  3. #3
    Master Sorcerer GEN's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    South East Asia
    Posts
    1,811

    Default

    Quote Originally Posted by iChiwi View Post
    Actually, I'm facing some problems while launching it on Windows, whenever I attempt to launch the game using the shortcut or the Growtopia.exe, It says the game has stopped working. The Event Viewer logs are below.
    try installing it in a different file location/////all settings and account is reseted tho, so you need to adjust it/enter it again.

    in simple language. re install. (delete the GT first in the control panel >> programs, then run the installer again)
    GenSEAF
    Graphic Designer

    Discord: GENSEAF#1544
    Portfolio (Instagram): @seafxiv
    I can give tips for designing if you like, just contact me. (And when I have time)
    Software used: Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC

  4. #4

    Default

    I did all of them.

  5. #5
    Lesser Wizard Moksej's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Somewhere alone
    Posts
    339

    Default

    Quote Originally Posted by iChiwi View Post
    I did all of them.
    Then try contacting support, they're the only ones who might be able to help you, if not, then unfortunately you have no other option, just updating pc.
    Discord: Moksej#3335
    IGN: Moksej
    Join my discord server: https://discord.gg/93CXDj3

    Join us now: https://discord.gg/UhBdxvr

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by Moksej View Post
    Then try contacting support, they're the only ones who might be able to help you, if not, then unfortunately you have no other option, just updating pc.
    I've sent Ubisoft's support a support ticket, I'll be waiting for their response.

    My pc is not that old, so. And, I've reinstalled Windows and still the same problem.

  7. #7

    Default

    I didn't receive any answers by now.

  8. #8
    Lesser Wizard Meme.'s Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    Not Venice.
    Posts
    220

    Default

    As of 2.997 and up to the recent (v3.0), my computer still cannot run Growtopia and does not show in Task Manager either.

    System: Windows 7 Ultimate Service Pack 1, 64-bit.
    "The only other thing I hate is having to waste my time reading this signature."

    ❖ YT Channel: https://www.youtube.com/MemeHero/

    ❖ Info:
    IGN: MemeHero -- (GL) of MEMES.
    Level: 75
    2013 player.

    ❖ Worlds:
    > MEMES
    > WHIM
    > HUNGERGAMES
    > FNAFWORLD


    ❖ Goals:
    1. Get a WOTD and a VOTD.
    2. Become known for something.
    3. Be the first to discover a recipe for a new item.

    Join us!
    https://www.facebook.com/groups/GTUOfficial2013/
    - MemeHero, Owner of Growtopia University.

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by Meme. View Post
    As of 2.997 and up to the recent (v3.0), my computer still cannot run Growtopia and does not show in Task Manager either.

    System: Windows 7 Ultimate Service Pack 1, 64-bit.
    I use Windows 7 Home Premium Service Pack 1, 64-bit. I guess you have the same problem, but note that it works in any 32-bit Windows version. It worked in my old pc that I've tried Windows 7 Ultimate 32-bit but doesn't work with the 64-bit version.

  10. #10
    Lesser Wizard Meme.'s Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    Not Venice.
    Posts
    220

    Default

    Quote Originally Posted by iChiwi View Post
    I use Windows 7 Home Premium Service Pack 1, 64-bit. I guess you have the same problem, but note that it works in any 32-bit Windows version. It worked in my old pc that I've tried Windows 7 Ultimate 32-bit but doesn't work with the 64-bit version.
    As far as I know, every Win 7 (64-bit) user as of right now is experiencing the same problem in launching Growtopia. From what I've heard, another bug with the RTX series that could initially not run the game caused this issue. When it was patched, our ability to play were the trade-offs of that action.

    The original thread is still here on the forums.
    https://www.growtopiagame.com/forums...t-Launch-On-Pc
    "The only other thing I hate is having to waste my time reading this signature."

    ❖ YT Channel: https://www.youtube.com/MemeHero/

    ❖ Info:
    IGN: MemeHero -- (GL) of MEMES.
    Level: 75
    2013 player.

    ❖ Worlds:
    > MEMES
    > WHIM
    > HUNGERGAMES
    > FNAFWORLD


    ❖ Goals:
    1. Get a WOTD and a VOTD.
    2. Become known for something.
    3. Be the first to discover a recipe for a new item.

    Join us!
    https://www.facebook.com/groups/GTUOfficial2013/
    - MemeHero, Owner of Growtopia University.

  11. #11

    Default

    Quote Originally Posted by Meme. View Post
    As far as I know, every Win 7 (64-bit) user as of right now is experiencing the same problem in launching Growtopia. From what I've heard, another bug with the RTX series that could initially not run the game caused this issue. When it was patched, our ability to play were the trade-offs of that action.

    The original thread is still here on the forums.
    https://www.growtopiagame.com/forums...t-Launch-On-Pc
    Why don't they just release two installers, one for the RTX Series people and one for the other users including the 64-bit?

  12. #12
    Master Sorcerer NotSeedTopian's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Malay-asia
    Posts
    1,438

    Default

    Quote Originally Posted by iChiwi View Post
    Why don't they just release two installers, one for the RTX Series people and one for the other users including the 64-bit?
    Not many players use RTX.
    I have no idea what I'm doing.

    hi do u like maths
    www.coolmathgames.com
    www.mathsisfun.com

    Come Join Secret Santa 2019! (plz join it's free real estate)

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •