Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 25 to 36 of 67

Thread: [MERGED] Crashing Glitch & Commands not working.

  1. #25
    Knight
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Philippines
    Posts
    84

    Default

    Woah, happened to me too.
    @stopdawndrop.gt

  2. #26
    Master Sorcerer NotSeedTopian's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Malay-asia
    Posts
    1,438

    Default

    Did someone typed something like "%`%`%..."? Someone typed that and my computer froze.

    Also I have 8GB memory on my PC and only about 1GB to 2GB is normally used.
    ^not flexing computer specs ok
    I have no idea what I'm doing.

    hi do u like maths
    www.coolmathgames.com
    www.mathsisfun.com

    Come Join Secret Santa 2019! (plz join it's free real estate)

  3. #27
    Master Sorcerer MrAugu's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Behind You
    Posts
    553

    Default

    As most of you know, i'm a developer. And what developers do? Think outside the box; and well so i did. I made myself a program that would log the memory usage of the growtopia process on my computer each second will log the change and i've been little time in world LOVE and those weird chat messages started popping it and boom, whole gt non-responsive, the memory change was sensed by my script and it killed growtopia process before it freezed my whole pc, here are the outputs of my app:

    Name:  Screenshot from 2020-01-11 19-56-21.png
Views: 58
Size:  179.6 KB

    (+0) is just the each 1 second check, is not a change

    Which confirms memory leak. I will try to get more blackbox-logs.

    I written my script in nodejs, here's a snippet.
    Name:  Screenshot from 2020-01-11 20-07-29.png
Views: 57
Size:  191.5 KB
    GrowCord - Discord Bot
    The only growtopia discord bot that post DQs, tweets and more into your discord server.
    ==
    Discord: MrAugu#7917
    ==
    Full-stack developer.
    ==
    https://growcord.xyz
    *Daily Quests, WOTD, Last Two Tweets, Daily News

  4. #28
    Master Sorcerer
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Malaysia
    Posts
    1,711

    Default

    Quote Originally Posted by MrAugu View Post
    Well, yes. Thank you for proving that it was due to a memory leak. I don't have a good brain when it comes to programming, but your comments and documentation made me understand it really well.

    Anyways, this just happened for the first time to me. I didn't know that typing an alternative series of backticks and percentage signs can lead to memory leaks though. Hopefully this is taken care of. I don't want other people to get crashes too every time they enter popular worlds.
    ~~~~ SixFace

    Important words to consider:

  5. #29
    Master Sorcerer MrAugu's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Behind You
    Posts
    553

    Default

    Harvested more blackbox logs, at that point mouse could barely move and stopped

    * all those were taken at an interval of 500 ms aka 0.5 seconds

    the memory is pilling up at pretty fast speed no joke
    Attached Images Attached Images  
    GrowCord - Discord Bot
    The only growtopia discord bot that post DQs, tweets and more into your discord server.
    ==
    Discord: MrAugu#7917
    ==
    Full-stack developer.
    ==
    https://growcord.xyz
    *Daily Quests, WOTD, Last Two Tweets, Daily News

  6. #30
    Lesser Wizard Wipou's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Land of poutine
    Posts
    174

    Default

    I don't know if it works, but go to options>personal settings, and check the "show chat only from friends". This way you won't get crashed by people, but you won't be able to talk to anyone except your friends. It's a temporary solution for now I guess ¯\_(ツ)_/¯.

    Someone did this glitch to me and it didn't only crash my Growtopia, it crashed my entire computer lol.
    Only trust people with what you're willing to lose.

    Stay safe, don't get scammed, and have a good day!

  7. #31
    Lesser Wizard Fathi11 GT's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Abu Dhabi, UAE
    Posts
    128

    Default

    Quote Originally Posted by MrAugu View Post


    Good job with the script and the program, and the thinking of course. This is indeed a memory leak, I get that. This may be happening because the new character limit of the chat update with the character combination making the system overload and thus a memory leak occurs? Just an assumption. I assumed that because if you type that till the character limit, the percentage and backticks would just flow out of the chat box in a width of over 50+ blocks and since we don't see that when we freeze then maybe it's the cause.

  8. #32
    Master Sorcerer MrAugu's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Behind You
    Posts
    553

    Default

    Quote Originally Posted by Fathi11 GT View Post
    Good job with the script and the program, and the thinking of course. This is indeed a memory leak, I get that. This may be happening because the new character limit of the chat update with the character combination making the system overload and thus a memory leak occurs? Just an assumption.
    Is something odd, i tried to reproduce the glitch in my own world alone but didn't work, so we may not know the whole story, maybe that's what can we see only.
    GrowCord - Discord Bot
    The only growtopia discord bot that post DQs, tweets and more into your discord server.
    ==
    Discord: MrAugu#7917
    ==
    Full-stack developer.
    ==
    https://growcord.xyz
    *Daily Quests, WOTD, Last Two Tweets, Daily News

  9. #33
    Lesser Wizard Fathi11 GT's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Abu Dhabi, UAE
    Posts
    128

    Default

    Quote Originally Posted by MrAugu View Post
    Is something odd, i tried to reproduce the glitch in my own world alone but didn't work, so we may not know the whole story, maybe that's what can we see only.
    I used the windows built in Resource Monitor, and once someone typed it and crashed the game I went to check on the analytics and then killed the process. That closed gt before it could crash my pc.

  10. #34
    Master Sorcerer Stupido's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Estonia
    Posts
    737

    Default Commands are not working

    Whenever i tried to use any /commands , it didn't appear in the chat at all and it doesn't work.

    Iz it intended or wot?
    Have some Chocolate to make your day better! 🍫


    Sometimes..i just wonder..what if..what if memes..were a currency..But then you realize that you're from Europe.

    Stupidity has no limits

    Cat memes and Dank memes are the best. Don't @ me

  11. #35
    Master Sorcerer MrAugu's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Behind You
    Posts
    553

    Default

    If the earlier restart was supposed to be for this issue, it didn't really work, crash again.
    GrowCord - Discord Bot
    The only growtopia discord bot that post DQs, tweets and more into your discord server.
    ==
    Discord: MrAugu#7917
    ==
    Full-stack developer.
    ==
    https://growcord.xyz
    *Daily Quests, WOTD, Last Two Tweets, Daily News

  12. #36
    Lesser Wizard Fathi11 GT's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Abu Dhabi, UAE
    Posts
    128

    Default

    Quote Originally Posted by MrAugu View Post
    If the earlier restart was supposed to be for this issue, it didn't really work, crash again.
    A restart just happened to apply fixes and in doing so, no player is able to type any command. No commands work literally. No msging, sbing, gcing, and even dabbing

    Ngl I'm enjoying the last few moments of no broadcasts and a clear chat for once in Growtopia until they fix it

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •